TURVALLISEMPIEN TILOJEN PERIAATTEET

GROOVES.FI:llä on käytössä turvallisempien tilojen periaattet. Käytännöt eivät ole itse keksimiämme, ja olemme muokanneet ne omiin tarkoituksiimme sopiviksi.

  • Ei oleteta tai yleistetä: Emme voi tietää toisen elämäntilanteesta, ajatuksista, kokemuksista, seksuaalisuudesta, identiteetistä jne. Emme yleistä omia kokemuksiamme tai määrittele kokemuksia toisen puolesta. Saatamme kaikki tehdä joskus virheitä, jolloin korjaamme käytöstämme ja pyydämme heti anteeksi.
  • Kunnioitetaan toisia: Olemme kunnioittavia muita kohtaan, emmekä kyseenalaista erilaisuutta. Kaikki saavat olla omia itsejään. Emme salli minkäänlaista syrjintää, rasisimia tai vihapuhetta.
  • Annetaan tilaa: Huolehdimme yhdessä siitä, että kaikki pääsevät osallisiksi, tulevat kuulluiksi ja annamme kaikille tilaa toteuttaa itseään. 
  • Ei tarkoittaa ei: Älä häiritse ketään sanallisesti utelemalla yksityisasioita, tuijottamalla tai koskemalla. Kunnioitamme toisten rajoja. Ei on aina ei.
  • Lupa taltiointiin: Kysymme ilmoittautumisen yhteydessä luvan tunneilla kuvaamisen. Kunnioitamme toisten tilaa ja oikeutta olla tulematta kuvatuiksi. Ethän kuvaa tunneilla jos et ole varma, että se on kaikille videollasi näkyville ok.

Lisätietoja ja lähteitä: Utopia Helsinki, Ruskeat Tytöt

IN ENGLISH

Jos mielessäsi on kysymyksiä, palautetta tai ehdotuksia, olethan meihin yhteydessä!