Opettajat

GROOVES.FI Logo

Taru Koski

Nykytanssi

Taru Miettinen GROOVES.FI Opettaja

Taru Miettinen on työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2007 ja tanssijana erilaisissa nyky- katu- ja musikaaliproduktioissa vuodesta 2012. Hän on kiinnostunut auttamaan oppilaita löytämään oman intohimonsa suhteessa tanssijuuteen ja esiintyjyyteen. Taru on kiinnostunut oppilaiden henkilökohtaisista tanssi unelmista ja niiden sanoittamisesta ja niitä kohti työskentelemisestä. Tanssitunneilla keskitytään kokonaisvaltaisen liikkeen ja esiintyjyyden  tutkailuun erilaisten painoon, havaitsemiseen, liikelaatuihin ja koskettamiseen liittyvien harjoitteiden avulla. Tunneilla tehdään paljon salinpoikkiharjoitteita ja yksinkertaisia tanssiakrobatia- sekä improvisaatioharjoitteita, pitempiä liikefraaseja ja tutkaillaan myös omaa liikettä ja esiintyjyyttä. Taru pyrkii suunnittelemaan opetuksensa niin, että se laajentaa tanssija-esiintyjän mahdollisuuksia ymmärtää tanssitaidetta ja -kulttuureita ja toimia monipuolisesti haluamallaan tavalla tanssitaiteen kentällä harrastelijana ja mahdollisesti myöhemmin ammattilaisena. Sekä nykytanssitunnit, että lattiatekniikkatunnit soveltuvat siis loistavasti myös monien eri lajien sivulajitunniksi.

Tyylillisesti Tarun tunneilla liikutaan katu- ja nykylajien välimaastossa.

Ria Pietikäinen

Hip hop freestyle, popping, house

Ria Pietkäinen GROOVES.FI Opettaja

Ria Pietikäinen on 23 vuotias tanssija, koreografi ja opettaja lähtöisin Oulusta. Hän on työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2014 ja samalla ollut aktiivisena osana Suomen katutanssiskeneä organisoimalla erilaisia tanssitapahtumia (Oulun Katutanssit etc.) ja kisaamalla aktiivisesti Suomessa ja Ruotsissa. Viimeiset kaksi vuotta hän on opiskellut Ruotsissa Åsa Folkhögskolanissa tanssijaksi lajeissa hip hop, house, popping, locking ja breaking. Opettajana hänelle on tärkeää että oppilaat saavat vahvan liikkellisen ja kulttuurisen ymmärryksen lajista sekä löytävät oman tanssijuutensa. Hip Hop on elämäntapa, joka on avoin kaikille. Tunneilla käydään läpi lajin perusteita, tutustutaan freestyle ja battle kulttuuriin sekä silloin tällöin tykitetään koreografiaa.

Sini Tuominen

Hip hop, waacking

Sini Tuominen GROOVES.FI Opettaja

Sini on monipuolinen tanssija ja Hip Hop kulttuurin rakastaja. Katutanssilajeja hän on treenannut aktiivisesti vuodesta 2011. Sinin suosikkijuttu on freestyle, cypherit ja battlaaminen, joten Sini matkusteleekin aktiivisesti ympäri maailmaa osallistuakseen battleihin ja hyviin jameihin. Viime aikoina Sini on pärjännyt hyvin battleissa Suomessa ja ulkomailla. Sini on opiskellut kaksi vuotta Ruotsissa Åsa Folkhögskolassa, jossa hän suoritti Five Styles ja HipHouse -ohjelmat. Tanssin lisäksi Sini pyrkii sukeltamaan jatkuvasti syvemmälle Hip Hop -kulttuuriin syventämällä ymmärrystään kulttuurin historiasta ja tiedollisesta perustasta sekä uppoutumalla myös muihin Hip Hopin elementteihin.

Opettajana Sini on innostava, positiivinen ja rento, mutta vaativa. Sinin tunneilla käydään läpi kunkin lajin liikkeellistä perustaa ja pyritään syventymään mahdollisimman paljon myös kunkin lajin kulttuuriseen kontekstiin. Oman tanssillisen taustansa ansiosta Sinin erityisosaamista on freestyleen syventyminen myös opetuksessa, mutta etenkin perusteet -tason tanssitunneilla mennään ryhmän toiveiden sekä tarpeiden mukaan ja tehdään paljon koreografiaan ja toistoon perustuvia harjoitteita. Sinin tunneilla on tarkoitus, että keho ja aivot hikoavat sopivasti ja haasteista huolimatta hauskanpito ja hyvä tunnelma kantavat läpi tunnin.

Unna Terävä

Bosslady of GROOVES.FI

Siéva, hip hop, lyrical hip hop, kisa- ja koulutusryhmät

Unna Terävä on toiminut tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina aktiivisesti vuodesta 2015. Tätä ennen hän on treenannut monipuolisesti ja käynyt aktiivisesti workshopeilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin painottaen katutanssilajeihin.

Lähimpänä sydäntä on Hip hop ja suomalainen katutanssilaji Siéva.

Tällä hetkellä Unnalle antoisinta tanssissa on koreografinen työskentely nimenomaan näitä lajeja varioiden. Eniten kiehtoo ja kiinnostaa jatkuva uuden etsiminen ja ajatusten herättäminen niin itsessä kuin muissakin.

Tunneilla on rento mutta keskittynyt meininki. Opetuksessa painottuvat erilaiset mielikuvaharjoitukset, toisto sekä oman liikekielen tutkiskelu ja kehittäminen. Tärkeää on myös yhdessä tekeminen lajin kulttuurista ymmärrystä unohtamatta. 

Tavoitteena on, että jokaiselle oppilaalle tarttuisi tunneilta mukaan hyviä ja inspiroivia kokemuksia yhdessä, sekä työkaluja omaan tekemiseen.