OPETTAJAT

Lue tuntien sisällöistä täältä.

Unna Terävä

GROOVES.FI:n ”bosslady”

Siéva, hip hop, koreografia, edustusryhmät

Unna Terävä on toiminut tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina aktiivisesti vuodesta 2015. Hän on treenannut monipuolisesti ja käynyt aktiivisesti workshopeilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin painottaen katutanssilajeihin.

Lähimpänä sydäntä on Hip hop ja suomalainen katutanssilaji Siéva.

Tällä hetkellä Unnalle antoisinta tanssissa on koreografinen työskentely nimenomaan näitä lajeja varioiden. Eniten kiehtoo ja kiinnostaa jatkuva uuden etsiminen ja ajatusten herättäminen niin itsessä kuin muissakin.

Tunneilla on rento mutta keskittynyt meininki. Opetuksessa painottuvat erilaiset mielikuvaharjoitukset ja oman liikekielen tutkiskelu sekä kehittäminen. Tärkeää on myös yhdessä tekeminen lajin kulttuurista ymmärrystä unohtamatta. 

Tavoitteena on, että jokaiselle oppilaalle tarttuisi tunneilta mukaan hyviä ja inspiroivia kokemuksia yhdessä, sekä työkaluja omaan tekemiseen.

Sini Tuominen

Hip hop, hip hop freestyle, waacking

Sini Tuominen GROOVES.FI Opettaja

Sini on monipuolinen tanssija ja Hip Hop kulttuurin rakastaja. Katutanssilajeja hän on treenannut aktiivisesti vuodesta 2011. Sinin suosikkijuttu on freestyle, cypherit ja battlaaminen, joten Sini matkusteleekin aktiivisesti ympäri maailmaa osallistuakseen battleihin ja hyviin jameihin. Viime aikoina Sini on pärjännyt hyvin battleissa Suomessa ja ulkomailla. Sini on opiskellut kaksi vuotta Ruotsissa Åsa Folkhögskolassa, jossa hän suoritti Five Styles ja HipHouse -ohjelmat. Tanssin lisäksi Sini pyrkii sukeltamaan jatkuvasti syvemmälle Hip Hop -kulttuuriin syventämällä ymmärrystään kulttuurin historiasta ja tiedollisesta perustasta sekä uppoutumalla myös muihin Hip Hopin elementteihin.

Opettajana Sini on innostava, positiivinen ja rento, mutta vaativa. Sinin tunneilla käydään läpi kunkin lajin liikkeellistä perustaa ja pyritään syventymään mahdollisimman paljon myös kunkin lajin kulttuuriseen kontekstiin. Oman tanssillisen taustansa ansiosta Sinin erityisosaamista on freestyleen syventyminen myös opetuksessa, mutta etenkin perusteet -tason tanssitunneilla mennään ryhmän toiveiden sekä tarpeiden mukaan ja tehdään paljon koreografiaan ja toistoon perustuvia harjoitteita. Sinin tunneilla on tarkoitus, että keho ja aivot hikoavat sopivasti ja haasteista huolimatta hauskanpito ja hyvä tunnelma kantavat läpi tunnin.

Linda Ilves

House tekniikka, house freestyle (jakso 1 ja 4)

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on lindagrooves-692x1024.jpg

Linda Ilves on 15 vuoden ajan tanssinut, kisannut ja opettanut katutanssilajia House. 

Hän on osa katutanssiryhmää Cleva, jonka kanssa ovat esiintyneet ja kisannut ympäri Eurooppaa vuodesta 2009 lähtien. Hän on myös osa katutanssiryhmää nimeltä Sensum, jonka painotus on house katutanssilajissa. 

Linda on matkustanut oppimassa lajin tekniikasta, kulttuurista ja historiasta (mm. opettajien Junious Lee Brickhousen, Marjory Smartin ja Archie Burnettin opeissa) sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. 

Tunneilla käydään läpi lajin historiaa, tanssitekniikkaa, lyhyitä sarjoja sekä freestyle harjoituksia.

Taru Meri Koski

Nykytanssi (jakso 4)

Taru Miettinen GROOVES.FI Opettaja

Taru Meri Koski on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Koski on valmistunut tanssinopettajaksi 2011(OAMK), ja teatteripraktiikan maisteriksi 2018 (ArtEZ). Taru on työskennellyt laaja-alaisesti tanssin ammattilaiskentällä musikaali-, nykytanssi- ja katutanssiproduktioissa. Tällä hetkellä Taru työskentelee tanssijana, opettajana ja taiteen tekijänä pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. ”Vapaa-ajalla” Taru opiskelee käytännöllisen filosofian maisteriohjelmassa Helsingin yliopistolla. 

Jasmir Vesander

commercial (jakso 3)

Jasmir on katutanssilajeihin erikoistunut tanssija ja tanssinopettaja. Jasmir on esiintynyt eri artistien kanssa, sekä eri kokoonpanoissa, sekä tv-prokkiksissa.

Jasmirin tanssiharrastus alkoi jo 5-vuotiaana breikkitunneilta. Kiinnostus katutanssilajeja kohtaan kasvoi kuitenkin enemmän, ja nykyään hän opettaa pääosin hiphoppia ja commercialia, mutta osaamista löytyy kattavasti myös eri katutanssin alalajeista.

Tunneilla Jasmir korostaa uskaltautumaan mukavuusalueen ulkopuolelle, kokeilemaan rajoja oman kehon ja sen liikkuvuuden kanssa. Hikisiä ja energisiä tunteja Jasmir rakastaa eniten!

Lilli Huttula

house, hip hop (jakso 3)

Lilli Huttula tekee katu- ja klubi-tanssien saralla paljon: hän on kymmenen vuoden ajan mm. kilpaillut menestyksekkäästi Suomessa ja ulkomailla, valmentanut useita SM-mitaleille sijoittuneita ryhmiä, järjestänyt kymmeniä tanssitapahtumia ja workshopeja sekä esiintynyt niin taustatanssijana, teattereissa kuin klubeilla. Lillillä on loppumaton kiinnostus katutansseihin ja tanssikulttuuriin sekä kova työmoraali ja hän onkin matkustellut ympäri maailmaa oppiakseen lajien pioneereilta.

Opettajana Lilli on perusteellinen ja täsmällinen ja tunneillaan hän pureutuu niin lajitekniikkaan, lajien taustoihin kuin filosofiaan yksityiskohtaisesti. Hän on saanut kiitosta kannustavuudestaan, pedagogisesta otteestaan ja kyvystään purkaa tekniikkaa ymmärrettäviin paloihin. Hän haastaa oppilaita oma-aloitteisuuteen niin liikkeen kuin ajattelun tasolla.

Johan Högsten

freestyle/improvisaatio ja koreografia (jakso 2)

Johan Högsten on nuori ja innokas tanssitaitelija. Hän on oppinut suomen huippuopettajien lisäksi myös ulkomailla eri leireillä ja treenimatkoilla. Tällä hetkellä Johan opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssitaidetta. Hän on treenannut aktiivisesti montaa eri tanssilajia, mutta on keskittynyt eniten katutanssilajeihin. Menestyksekkään kilpailu-uran lisäksi Johan on esiintynyt erilaisissa kaupallisissa ja taiteellisissa produktioissa sekä luonut teoksia mm. Amos Rexin näyttelyyn sekä Kiasman URB festivaaleille. Leikkimielisyys ja vapaus kiehtoo Johania tanssissa eniten, minkä takia hän on syventynyt improvisaation menetelmiin. Tunneilla hän haluaa rohkaista oppilaita tutkimaan oman luovuuden rajoja sekä luoda intensiivisen, mutta luovan, vapaan ja avoinmielisen oppimisympäristön.

Ita Puusepp

House (jakso 2)

Ita Puusepp on taustaltaan freestyle katutanssiin, erityisesti house-tanssiin ja -kulttuuriin, syventynyt tanssija, joka on menestynyt paikallisissa ja kansainvälisissä tanssikilpailuissa (esimerkiksi Street SM, Flavourama, Streetstar, Ladies of Hip-Hop, Styleholm, Random Circles). Hän on tunnustettu myös ammattitaitoisena tanssinopettajana, kenen oppilaat ovat menestyneet esimerkiksi Show of the Year ja Nordic Soul tanssikilpailuissa. Hän on esiintynyt myös taiteellisissa teoksissa URB ja UrbanApa festivaaleilla.

Samuli ”Nasu” Eloranta

Hip hop (jakso 1)

Samuli, tai tuttavallisemmin Nasu, aloitti tanssin kymmenen vuotta sitten hiphopilla. Tyyli kuitenkin vaihtui muihin katutanssilajeihin kuten poppingiin ja lockingiin, mutta lopulta hip hop veti miehen mukanaan. Samuli kuitenkin haluaa pysyä mahdollisimman monipuolisena tanssijana ja hän hakeekin oppia monilta eri opettajilta monista eri tanssin tyyleistä, esimerkiksi commercialin ja nykytanssin puolelta.

Samuli on valmistunut ylioppilaaksi Kallion lukiosta, jossa hän teki myös tanssin lukiodiplomin. Nyt hän aikoo panostaa täysillä tanssiin ja toiseen intohimon kohteeseensa näyttelemiseen. Samuli treenaa useasti viikossa yksin tai eri kokoonpanoissa, joissa hän kilpailee ja esiintyy. Hänet onkin voitu huomata monista eri ohjelmista, musiikkivideoista ja keikoilta esiintymästä, viimeisimpänä Posse, Huuma ja Elämä Lapselle- konsertti Einon ja Aapelin tai Isac Elliotin taustalla.

Opettajana Samuli on hyvin pidetty ja hänellä on tunneilla todella hyvä meininki. Hän on vaativa, mutta ei ankara ja puskee oppilaitaan tekemään aina parhaansa ja kehittymään.