OPETTAJAT

Unna Terävä

GROOVES.FI:n ”bosslady”

Siéva, hip hop, koreografia, edustusryhmät

Unna Terävä on toiminut tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina aktiivisesti vuodesta 2015. Tätä ennen hän on treenannut monipuolisesti ja käynyt aktiivisesti workshopeilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin painottaen katutanssilajeihin.

Lähimpänä sydäntä on Hip hop ja suomalainen katutanssilaji Siéva.

Tällä hetkellä Unnalle antoisinta tanssissa on koreografinen työskentely nimenomaan näitä lajeja varioiden. Eniten kiehtoo ja kiinnostaa jatkuva uuden etsiminen ja ajatusten herättäminen niin itsessä kuin muissakin.

Tunneilla on rento mutta keskittynyt meininki. Opetuksessa painottuvat erilaiset mielikuvaharjoitukset, toisto sekä oman liikekielen tutkiskelu ja kehittäminen. Tärkeää on myös yhdessä tekeminen lajin kulttuurista ymmärrystä unohtamatta. 

Tavoitteena on, että jokaiselle oppilaalle tarttuisi tunneilta mukaan hyviä ja inspiroivia kokemuksia yhdessä, sekä työkaluja omaan tekemiseen.

Sini Tuominen

Hip hop, hip hop freestyle, waacking, house

Sini Tuominen GROOVES.FI Opettaja

Sini on monipuolinen tanssija ja Hip Hop kulttuurin rakastaja. Katutanssilajeja hän on treenannut aktiivisesti vuodesta 2011. Sinin suosikkijuttu on freestyle, cypherit ja battlaaminen, joten Sini matkusteleekin aktiivisesti ympäri maailmaa osallistuakseen battleihin ja hyviin jameihin. Viime aikoina Sini on pärjännyt hyvin battleissa Suomessa ja ulkomailla. Sini on opiskellut kaksi vuotta Ruotsissa Åsa Folkhögskolassa, jossa hän suoritti Five Styles ja HipHouse -ohjelmat. Tanssin lisäksi Sini pyrkii sukeltamaan jatkuvasti syvemmälle Hip Hop -kulttuuriin syventämällä ymmärrystään kulttuurin historiasta ja tiedollisesta perustasta sekä uppoutumalla myös muihin Hip Hopin elementteihin.

Opettajana Sini on innostava, positiivinen ja rento, mutta vaativa. Sinin tunneilla käydään läpi kunkin lajin liikkeellistä perustaa ja pyritään syventymään mahdollisimman paljon myös kunkin lajin kulttuuriseen kontekstiin. Oman tanssillisen taustansa ansiosta Sinin erityisosaamista on freestyleen syventyminen myös opetuksessa, mutta etenkin perusteet -tason tanssitunneilla mennään ryhmän toiveiden sekä tarpeiden mukaan ja tehdään paljon koreografiaan ja toistoon perustuvia harjoitteita. Sinin tunneilla on tarkoitus, että keho ja aivot hikoavat sopivasti ja haasteista huolimatta hauskanpito ja hyvä tunnelma kantavat läpi tunnin.

Samuli ”Nasu” Eloranta

Hip hop (jakso 1)

Samuli, tai tuttavallisemmin Nasu, aloitti tanssin kymmenen vuotta sitten hiphopilla. Tyyli kuitenkin vaihtui muihin katutanssilajeihin kuten poppingiin ja lockingiin, mutta lopulta hip hop veti miehen mukanaan. Samuli kuitenkin haluaa pysyä mahdollisimman monipuolisena tanssijana ja hän hakeekin oppia monilta eri opettajilta monista eri tanssin tyyleistä, esimerkiksi commercialin ja nykytanssin puolelta.

Samuli on valmistunut ylioppilaaksi Kallion lukiosta, jossa hän teki myös tanssin lukiodiplomin. Nyt hän aikoo panostaa täysillä tanssiin ja toiseen intohimon kohteeseensa näyttelemiseen. Samuli treenaa useasti viikossa yksin tai eri kokoonpanoissa, joissa hän kilpailee ja esiintyy. Hänet onkin voitu huomata monista eri ohjelmista, musiikkivideoista ja keikoilta esiintymästä, viimeisimpänä Posse, Huuma ja Elämä Lapselle- konsertti Einon ja Aapelin tai Isac Elliotin taustalla.

Opettajana Samuli on hyvin pidetty ja hänellä on tunneilla todella hyvä meininki. Hän on vaativa, mutta ei ankara ja puskee oppilaitaan tekemään aina parhaansa ja kehittymään.

Linda Ilves

House tekniikka, house freestyle (jakso 1)

Linda Ilves on 15 vuoden ajan tanssinut, kisannut ja opettanut katutanssilajia House. 

Hän on osa katutanssiryhmää Cleva, jonka kanssa ovat esiintyneet ja kisannut ympäri Eurooppaa vuodesta 2009 lähtien. Hän on myös osa katutanssiryhmää nimeltä Sensum, jonka painotus on house katutanssilajissa. 

Linda on matkustanut oppimassa lajin tekniikasta, kulttuurista ja historiasta (mm. opettajien Junious Lee Brickhousen, Marjory Smartin ja Archie Burnettin opeissa) sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. 

Tunneilla käydään läpi lajin historiaa, tanssitekniikkaa, lyhyitä sarjoja sekä freestyle harjoituksia.